HATAY / DÖRTYOL - Atatürk Ortaokulu

Mrt

Türk milletinin varlığını tekrar ispatladığı ve “Çanakkale Geçilmez” dediği gün, tüm Türkiye’de olduğu gibi okulumuzda da coşkuyla kutlandı.

Mrt

Hayvanat bahçesiyle hayvanların dünyasını,doğanın güzelliklerini ,Uzay evi gezimiz ile ülkemizin bu alandaki çalışmalarını,Zeugma müzesi ile Arkeolojik mozaiğimizi keşfetme imkanı bulan öğrencilerimiz ile keyifli bir hafta sonu etkinliği gerçekleştirdik.Sosyal faaliyet planlamalarımızda Emeği geçen başta okul müdürümüz Atıf Arslan olmak üzere müdür yardımcılarımıza ve fedakarlıkları ile her zaman ön planda olan Öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.

Mrt

Kahramanmaraş’ta öğrencilerimizin Fen lisesi ziyareti ile başlayan ve ardından kayak merkezi ile tarihi alanların ziyareti sonrası son bulan gezimizle öğrencilerimizin kültürel zenginliklerinin arttırılması hedeflenerek eğitim öğretim motivasyonlarının arttırılması amaçlanmıştır.Katılım sağlayan öğretmen,öğrenci ve idarecilerimiz ile öğrencilerimizin arkasında büyük bir güç olan velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Atatürk  Ortaokulu öğrencileri, 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin sonunda başarılarını kutladılar. Okul müdürü, öğretmenler, veliler ve öğrenciler, 19 Ocak 2024 tarihinde düzenlenen karne töreninde bir araya geldiler.

Okul müdürümüz Atıf ARSLAN, öğrencileri tebrik ederek, ikinci döneme daha iyi hazırlanmaları için ara tatilde dinlenmelerini ve çeşitli etkinlikler yapmalarını tavsiye etti. Öğrenciler, ara tatilde kitap okumak, film izlemek, spor yapmak, aileleriyle vakit geçirmek gibi planlarını paylaştılar. Okul müdürü, öğrencilere iyi tatiller dileyerek, ikinci dönemde görüşmek üzere vedalaştı.

Ock

Atatürk Ortaokulu olarak Adana Kitap Fuarına gezi düzenleyerek öğrencilerimizin kitapların ruhunu,yazarların düşünce ve bakış açılarını kavramalarını sağlamaya çalıştık.Eğitimin dört duvar arasında değil her aşamada etkin bir şekilde yaparak yaşayarak uygulanması ve öğrenilmesinden yanayız.Okul müdürümüz Atıf Arslan’a müdür yardımcılarımıza ve vefâkar öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Ock

9 Ocak Dörtyolmuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 102.Yıl dönümü Dörtyol İlçe Milli eğitim müdürlüğü Öncülüğünde Atatürk Ortaokulu koordinatörlüğünde coşkulu bir programla kutlandı.

Ock

Sayın Kaymakamımız Ümit Altay, İlçe Milli Eğitim müdürümüz Mehmet Toksoy ile birlikte okulumuz ziyaret ederek çalışmalar hakkında Okul müdürümüz Atıf Arslandan bilgiler aldılar.Sınıfları gezerek öğrencilerimizle sohbet ettiler.Ziyaretleri öğretmen,öğrencilerimizi ve okul idaremizi ziyadesiyle mutlu etti.Kendisine nazik davranışları için çok teşekkür ederiz.

Bu topraklarda yeşerttiğin umut sonsuza dek yaşayacak...

Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal edişinin 82'nci yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Türk milletinin kurtuluş ve varoluş mücadelesinin en büyük kahramanını, bağımsızlık ateşini yakan ebedi komutan, eşsiz devlet adamı büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK her zаmаn yüreğimiz de yаşаyаcаksın.

Anma töreninde emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ekm

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, Karakese Mahallesi'nde fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Haz

Okulumuzda 8. Sınıflara LGS motivasyonu için balon şenliği düzenlendi. Emeği geçen herkesin eline sağlık. Öğrencilerimize LGS sınavında başarılar dileriz.

May

Nerdeyse geleneksel hale gelen Nesin Matematik Köyü gezisi ve etkinliklerimizi bu yıl da içinde bulunduğumuz olağanüstü koşullara rağmen gerçekleştirdik.

Nesin Köyü, aslında içiçe geçmiş üç köyden oluşan Matematik, Sanat ve Felsefe Köyleridir.Bu köy en başta gençlerimizin özgürlük,sorumluluk, güzellik ve güven içinde matematik, sanat, felsefe ve alakalı alanlarda çalışabilmeleri için kurulan tamamen doğayla iç içe geçmiş bir mekândır. Öğrencilerimizle orada dersler dışında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik ve onların doğayla iç içe olmalarını sağladık.

Bu gezimiz sadece Matematik Köyü'yle sınırlı kalmadı tâbi ki İzmir'in vazgeçilmez tatları olan "Kumru" ve "Boyoz" u tadarak aynı zamanda gezimizi gastronomi turizmine de çevirmeye çalıştık.

Bu eğitim odaklı gezimizi İzmir Saat Kulesi,Kadife Kale,Kordon, İzmir/Selçuk Efes Harabeleri, İzmir Doğal Yaşam Parkı, Aydın/Kuş Adası gezisi ve konaklamasıyla da taçlandırdık.

Donüş yolumuz üzerinde olan Denizli Pamukkale Travertenleri ve Hierapolis Antik Tiyatrosu da çocuklarımızın ilgi odağı oldu.

Tam olarak 4 gece 3 gün süren bu gezimizde öğrencilerimizin gözündeki ışıltıyı görmek, o yüzlerinden eksilmeyen tebessüme tanıklık etmek de asıl maksadımıza ulaştığımızın ispatıydı.